Havanas

Årsredovisning till ett levande museum

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius. Hazelius motto var Känn dig själv och för honom betydde dessa ord att bara genom att känna till vår historia kan vi verkligen känna oss själva. Havanas anlitades första gången 2009 för att ta fram 2008 års verksamhetsberättelse och årsredovisning. Sedan dess har en ny årsredovisning formgetts årligen för att användas i Skansens marknadsföring och skickas ut till viktiga samarbetspartners. Nominerad till Svenska Designpriset 2010 och 2012.

Bokälskarens motsvarighet till Ikeakatalogen

… ja, så brukar Tidningen Svensk Bokhandels katalognummer beskrivas. Sedan 2008 har Havanas haft i uppdrag att sätta ihop de tre årliga katalogerna med alltifrån reportage och innehållsförteckningar till debutantporträtt, register och annonser. Omslagsillustrationerna har skapats av välkända illustratörer så som Nina Hemmingsson, Sara Granér, Marika Metsävainio, Anders Lindholm och Kenneth Andersson.


Linn Sandgren

Grafisk formgivare

Mobil: 070-774 50 40
Epost: hej@havanas.se
Webbplats: http://www.havanas.se

Havanas jobbar med både stora och små projekt för kunder som behöver kreativ och prydlig design – till exempel webbplatser, banners, bokomslag, grafiska identiteter, annonser, magasin, broschyrer, årsredovisningar, loggor, visitkort – det mesta som är i behov av design för print eller webb.

PÅ GÅNG

Vägen till ett eget liv

Kricas uppdrag är att hjälpa unga människor med psykisk ohälsa till en stabil, fungerande vardag. De erbjuder tjänster som täcker hela vårdkedjan, från HVB-hem till öppenvård för strukturerad support i vardagen. Till hösten 2013 lanserade Krica, i samarbete med Havanas och Small World, en helt ny webbplats och grafisk identitet.