Russindesign AB

Helhetsgrepp och raka rör

Uppdragsgivare: Rörmakaren

Med några enkla handgrepp och lite rock ‘n’ roll gör Russindesign om Rörmakaren, helt. Allt från grafisk profil och logotyp till gränssnittsdesign och copy. Webben blir rakt upp och ner en responsiv one page-lösning som bärs upp av

Kolla in Rörmakarens webb

Det var en gång en sagolik skola ...

Uppdragsgivare: Lärarstiftelsen

Det var en gång en sagolik skola, Folkskolan, som startades för 175 år sedan. Det måste vi fira tänkte Lärarstiftelsen. Ordentligt. Det blev en utställning: En sagolik skola – folkskolan 175 år. Utställningen kan du se på Waldemarsudde 11 mars–21 maj 2017. Men sedan ska utställningen åka land och rike runt i två år. Åsa Carlström har formgivit den fysiska utställningen och har också gjort logotypen. Russindesign har varit digital-AD för webben, strukturerat lite, skrivit lite, tagit fram idé för animeringen. Kreatiwebb har programmerat sagolikt. Steinar Júlíusson har animerat.

Upplev en sagolik skola

Vad är ett russin? Och vad kan ett russin tillföra världen? Russindesign är ett litet företag som löser stora och lagom stora kommunikationsproblem.

Tänk dig att du behöver berätta nåt jätteviktigt till en del av världsbefolkningen, men vet inte vilka du ska berätta det för. Eller vad du ska säga och på vilket sätt du ska nå dem. Då kommer Russindesign in. Lyssnar, analyserar, selekterar, sorterar, omformar och omvärderar och tar fram strategin och lösningen för just ditt kommunikationsproblem. Sedan är det bara att göra. Skapa, smarttänka, skissa, skriva. Oavsett om det handlar om print, webb, digitala- eller sociala medier. Jag övervakar hela produktionen, kvalitetssäkrar och levererar. Tutti alltså, hela vägen.
Ungefär så jobbar ett russin.

Själva russinkärnan består bara av mig, Ulrika Tjernström. Jag är AD, CD, VD, copy och överkucku i min egen firma sedan 1999. Mina erfarenheter är framför allt digitala, men jag jobbar även med tryck. Mest av allt är jag kreatör.

PÅ GÅNG

Barnsligt nyttigt

Barnsligt nyttigt är en 34-sidig bibel för dig som jobbar med barn och mat i förskola och skola. Det är Hjärta mjölk, en del av LRF Mjölk, som står bakom den och dietisten Sara Ask har skrivit. Russindesign har varit AD i projektet och formgivit den med hjälp av Martin Zetterquist. Allt under ledning av redaktör Anna Michélsen.

Läs mer och kolla in Barnsligt nyttigt